Re-integratie en tweede spoor

Railway station with motion blur effect at sunset. Blurred railroad. Industrial conceptual landscape with blurred railway station, blue sky with pink clouds and sunlight. Railway track in summer

Als je een zieke medewerker hebt zal deze in eerste instantie binnen het bedrijf moeten re-integreren. Met behulp van Arbodienst, bedrijfsarts en/of de arbeidsdeskundige ga je samen aan de slag om te kijken of je zieke werknemer zo snel mogelijk terug kan keren naar zijn werkplek.

De re-integratie richt zich dus allereerst op terugkeer in eigen functie. En wanneer dat niet lukt kun je kijken naar passend werk. Moet de werkplek bijvoorbeeld iets aangepast worden of de functie zelf? Zijn er andere werktijden noodzakelijk? Alles is erop gericht de werknemer weer terug te laten keren in het bedrijf zelf.

Als dit niet mogelijk is, dan start een tweede spoor traject. Een dusdanig traject bij Egolutie omvat de volgende stappen:

Kennismaking

alleen op basis van vertrouwen kan een coachingstraject beginnen, dus een persoonlijke kennismaking en vrijheid van keuze is essentieel.

Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?

Duidelijk krijgen wat de mogelijkheden, wensen en eisen zijn voor een functie. Hiervoor is bewustwording en acceptatie van de nieuwe situatie essentieel.

Solliciteren

Opstellen van een goede (basis)brief, een cv, netwerken en optimaal gebruik maken van social media. Vervolgens intensieve begeleiding in het sollicitatieproces; gespreksvoering, presentatie, welke vragen kun je verwachten welke kun je stellen

De arbeidsmarkt

Welke organisaties zijn interessant, welke functies spreken je aan, welke vacatures zijn jou op het lijf geschreven?

De PA factor

De Persoonlijke Aandacht factor:  we bereiden samen gesprekken voor en evalueren achteraf. We gaan ook buiten de bekende manieren kijken naar mogelijkheden bijvoorbeeld door het meelopen bij een organisatie. En ook mijn netwerk zet ik in waar ik mogelijkheden zie.