Hoe ziet een coachingstraject er uit?

Aan de hand van een uitgebreide intake wordt een voorzet gegeven voor een traject, welke aspecten hierbij zouden passen en wordt een plan van aanpak opgesteld. Dit plan is dus persoonlijk en wordt volledig op maat gemaakt. De verantwoordelijkheid voor het behalen van het doel (en het eventueel doen van verslaglegging) liggen bij de coachee zelf.

De locatie en het tijdstip worden in overleg afgesproken, soms is het voor de coachee prettig om ‘buiten de deur’ af te spreken, maar op (werk)locatie is ook mogelijk.

Ik adviseer om in een coachingstraject een Werkenergieanalyse te doen als ‘vliegende start’ of een DISC analyse als de vraagstelling daar aanleiding toe geeft. Ook kan tijdens het traject een sollicitatietraining worden gedaan als daar behoefte aan is.

Afhankelijk van de vraagstelling neemt een traject in principe 6 sessies van ruim 1,5 uur in beslag. Een intensief traject waarbij ontwikkeling bovenaan staat en positieve motivatie de basis is voor het maken van bewuste keuzes en het komen tot resultaten.

En als u het echt aan durft is een abonnementsvorm ook mogelijk, hiermee heeft u een langere periode (6, 9 of 12 maanden) recht op intensieve coaching en sparring, op meerdere en flexibele momenten en met 100% persoonlijke aandacht.