Outplacement

Outplacement en loopbaanadvies verschilt niet zoveel van elkaar. Bij loopbaanadvies bezin je je op je carrière zonder dat dat altijd betekent dat je opstapt bij je huidige werkgever. Bij outplacement ga je op zoek gaat naar een andere baan, soms zelfs een andere richting, en neem je afscheid van je werkgever. Outplacement wordt vaak aangeboden in geval van:
• een onoplosbaar arbeidsconflict
• reorganisatie
• vastlopen in je carrière

Wie onvrijwillig moet vertrekken krijgt vaak ook de mogelijkheid te kiezen tussen een geldbedrag of outplacement. Veel mensen zijn geneigd te kiezen voor het geld, in de veronderstelling dat ze wel weer snel aan een baan zullen komen. Kijk echter, voor je deze beslissing neemt, goed naar de arbeidsmarkt en je arbeidsverleden, zeker in de huidige tijd. Schat je kansen realistisch en niet te rooskleurig in, zeker niet als de arbeidsmarkt krap is en je leeftijd een rol speelt. In die gevallen kun je vaak de begeleiding die een outplacementbureau biedt, goed gebruiken. Vraag anderen die jou in je werk kennen, mee te denken over deze beslissing, juist omdat je emoties je beslissing kunnen vertroebelen.

Hoe kies je voor een passende outplacement?
Er zijn veel verschillende bureaus die outplacement aanbieden. Soms heeft je werkgever een afspraak met een bureau en ben je verplicht daar mee in zee te gaan. Het heeft als voordeel dat zo'n bureau het bedrijf van dichtbij kent en vaak weet wat er speelt, maar het heeft als nadeel dat het misschien niet 'klikt' met de coach. Heb je een arbeidsconflict, dan kan het bovendien erg bedreigend zijn om met een bureau zaken te moeten doen dat rechtstreeks verbonden is met je werkgever. Geef dit aan bij je werkgever en ga zelf op zoek naar iemand waar je je veilig bij voelt en waar het mee klikt.

Waar moet je op letten als je zelf een outplacementbureau kiest?
Het moet 'klikken' met de coach en de werkwijze bij je moet passen. Ben jij een heel nuchter type, dan wil je waarschijnlijk niet allerlei 'zweverige' opdrachten hoeven doorwerken.

Verslaglegging en verantwoording:
Bij outplacement is het belangrijk om vooraf duidelijk te maken hoe met informatie wordt omgegaan en welke verwachtingen er zijn van werkgever en van jouzelf. Het draait tenslotte om jou maar je werkgever betaalt en zal aangesloten willen blijven. De duur van een traject wordt per persoon afgesproken.

Waarom outplacement bij Egolutie?
Ik onderscheid mij van andere bureaus door de persoonlijk aanpak en betrokkenheid, het snel schakelen en het denken buiten de bekende kaders. Het gaat niet alleen om het vinden van een andere baan, het gaat om het vergroten van werkplezier, energiebalans en het behalen van jouw persoonlijke doelen. Uiteindelijk is er voor iedereen een passende plek! Neem contact op voor een gratis kennismaking en wie weet wat het jou brengt..

HOE ZIET EEN OUTPLACEMENT TRAJECT ER UIT?