Sollicitatietraining

Ik was best wel zenuwachtig voor het gesprek. Stel dat ze een opleiding vereisten die ik niet heb.. Maar we hebben in de sollicitatietraining geoefend hoe daarop te anticiperen. In het gesprek heb ik zelf naar opleidingsmogelijkheden gevraagd en men was aangenaam verrast. In oktober begin ik met mijn nieuwe baan!

Ineens is daar het moment dat je van baan gaat veranderen. Misschien bij dezelfde werkgever, misschien bij een andere. Misschien uit eigen keus, misschien gedwongen. Hoe dan ook, solliciteren blijft een activiteit waar we niet dagelijks mee te maken hebben. Maar het biedt ook weer kansen, kans op een leukere baan, meer uitdaging, leuke collega’s, ontwikkelingsmogelijkheden, promotie. Het is dus belangrijk om je beste beentje voor te zetten en jezelf goed te ‘verkopen’. In deze sollicitatietraining komen de volgende aspecten aan bod:

  • Hoe vind ik de juiste vacature?
  • Hoe maak ik een goed CV en sollicitatie/motivatiebrief?
  • Hoe kan ik effectief netwerken? Wat is het belang van social media?
  • Hoe kan ik mezelf goed presenteren; hoe kom ik over en hoe wil ik overkomen?
  • Hoe voer ik een goed sollicitatiegesprek, hoe kan ik scherp onderhandelen?

Als je helemaal niet weet wat je wilt of wat je mogelijkheden zijn is het verstandig om te beginnen met loopbaancoaching. En als het dan zover is dat je concreet gaat solliciteren kan deze training je helpen om daadwerkelijk aan de slag te gaan.