Loopbaancoaching

Heb je het idee dat jouw kwaliteiten en ambities niet alle ruimte krijgen in jouw werk? En benut jij alle kansen en mogelijkheden in je werk? Of ben je benieuwd of er wellicht iets meer voor jou mogelijk is...of iets heel anders. Dan is (loopbaan)coaching echt iets voor jou: persoonlijk, maatwerk, praktisch en to-the-point, gericht op jouw ontwikkeling!

Iedereen heeft tenslotte een passie, competenties en kwaliteiten en het is de kunst om te kijken op welke manier deze het beste in te zetten zijn. Als loopbaancoach kan ik jou hierbij helpen. Ik belicht met jou de situatie van verschillende kanten en analyseer zo wat de huidige situatie is én wat voor jou de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Vervolgens kijken we samen hoe deze ontwikkeling in te zetten is voor een optimaal resultaat.

Toen mijn werkgever aankwam met het voorstel om loopbaancoaching te gaan doen,  wist ik niet wat ik moest verwachten, ik ben er maar aan begonnen en wachtte wel af. Maar na een paar keer merkte ik verandering en ook mijn omgeving zag me veranderen. Mijn houding is veranderd, mijn instelling is veranderd en ik heb weer zin om te werken. Sterker nog, ik begin binnenkort met een nieuwe functie..

Veel mensen krijgen vroeg of laat te maken met periodes waarin het minder lekker loopt en dat je je afvraagt of je dit werk nog wel wilt blijven doen. Wil je je huidige functie blijven doen maar misschien bij een andere werkgever? Wil je eigenlijk een hele andere functie gaan doen? Wil je het roer volledig omgooien? Misschien is loopbaancoaching dan wel precies iets voor jou! Alles staat open en het is van belang om in dit belangrijke traject zorgvuldige keuzes te maken.

Ook voor de organisatie is deze aandacht belangrijk. Gelukkig zetten steeds meer organisaties een loopbaancoach in voor hun medewerkers omdat ze het positieve effect daarvan zien. Het resultaat van een organisatie hangt tenslotte direct samen met de samenwerking en samenstelling van je team. Je wilt  gemotiveerde, kundige en enthousiaste medewerkers die vol goede moed verder gaan, zich ontwikkelen en een waardevolle bijdrage leveren aan het team. Zo vergroot je de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers en het succes van de organisatie. Een loopbaancoach draagt dus direct bij aan het resultaat.

En als er gewoon behoefte is om eens te sparren over toekomstmogelijkheden kunnen we hier natuurlijk één of twee keer voor afspreken... wellicht is dat al voldoende om nieuwe mogelijkheden voor de toekomst te zien.