Executive coaching

Als leidinggevende gun ik alle collega-leidinggevenden een executive coach. Iemand om mee te sparren, die je eens een spiegel voor houdt, die je op procesniveau kan adviseren zonder te oordelen. Heerlijk! eindelijk weer eens opbouwend aan de slag met missie en visie, dromen en ondernemen..

De rol van leidinggevende is ontzettend belangrijk. Deze persoon heeft veel verantwoordelijkheden en één van de belangrijkste is toch wel het beste uit het team te halen. Hoe kun je dat bereiken? Je moet hiervoor je team goed kennen en ook jezelf goed kennen. Hoe kun je vanuit jezelf als persoon het team het beste benaderen, het beste aansturen, waar gedijt het team het beste bij? Hoe vergroot je de duurzame inzetbaarheid?

Daarnaast moet je als leidinggevende veel ballen hoog houden, denk aan je eigen energiebalans, timemanagement, het stellen en behalen van doelen, personeelsbeleid, organisatie enzovoorts. En meestal lukt dit allemaal wel tot er ergens een kink in de kabel komt. Wat als de resultaten achterblijven? Wat te doen bij een conflict of spanningen? Wat te doen bij een ziekmelding als gevolg van spanningen? Conflicten? Wat te doen bij zwakke medewerkers? Jonge ouders? Hoe ga je mee met marktontwikkelingen?

Vaak sta je er als leidinggevende alleen voor. Deze coaching is dan ook gericht voor leidinggevenden om hen steviger in de schoenen te zetten, te sparren op professioneel niveau en inspiratie te verkrijgen hoe verder te gaan. Diepgaand, kundig en praktisch voor individuele groei en het belang van de organisatie.

Wil jij eens sparren over de mogelijkheden voor jou en je organisatie en wil je out-of-the-box advies? Of gewoon eens iemand die met je meekijkt en een gedegen analyse maakt van jou werksituatie? Executive coaching brengt jou als leidinggevende verder in je werk en je resultaten. Ik ondersteun en adviseer op een praktische en kundige manier het proces waar jij in je werk mee te maken hebt.