Heb jij lef?

Heb jij lef om te zeggen wat je wil, wat je eigenlijk bedoelt? Durf jij ‘nee’ te zeggen of iemand aan te spreken op een gemaakte afspraak? Velen zullen nu denken ‘natuurlijk, ik zeg echt wel wat ik wil’. Nou, dan hoor je bij een klein percentage van de bevolking.

Veel mensen zijn bekend met het ‘leugentje om bestwil’ of om maar even de welbekende stilte te laten vallen in een what’s app conversatie omdat het te spannend is om écht te zeggen wat je wil.

En wat dacht je van degenen die een ander voor hun karretje spannen om de boodschap over te brengen? De mensen die voorop lopen als het leuk nieuws betreft, maar die nergens te bekennen zijn als het om slecht nieuws gaat. Praten ze er dan helemaal niet over? Jawel.. maar bij voorkeur praten ze met een ander OVER het lastige onderwerp of OVER de andere persoon.

Dat bedoel ik met ‘heb jij lef’..

Eigenlijk is het dus meer angst, onwetendheid waardoor je op cruciale momenten jezelf niet laat horen. Wanneer je je verbergt achter iemand anders of simpelweg niets van je laat horen. Als je daar nou iets aan wil doen, als je daar nou mee leert omgaan door het gebruik van goede communicatiemethoden…. dan heb je lef!

Ik kan je helpen om professioneel te leren communiceren mét respect voor de ander en mét behoud van verbinding. Voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking en intake bel of mail naar godelief@egolutie.nl