Werken met een snotneus?

De herfst in het land, snotneuzen, verkoudheid en de eerste griepgevallen steken de kop op. Het ziekteverzuim loopt weer langzaam op. Gelukkig gaat de griep een keer over en komen die mensen weer redelijk snel terug naar het werk. Deze afwezigheid kun je incalculeren en opvangen.

Maar er zijn ook (teveel) medewerkers die ziek thuis zitten zonder griep. ie zijn thuis vanwege een burn-out… of vanwege een conflictsituatie… of omdat de balans werk-privé volledig weg is. Wat kun je dan doen?

Natuurlijk ga je als werkgever eerst kijken hoe je het probleem van afwezigheid binnen je team kunt oplossen, het werk gaat tenslotte door. En misschien heb je even tijd om contact te hebben met je zieke medewerker maar waarschijnlijk ben je meer bezig met praten óver je zieke medewerker. Begrijpelijk, ook jij als leidinggevende bent druk, hebt je dagelijkse werkzaamheden en zorgen.

Maar dat kan juist een (mede)oorzaak zijn van de ziekte. Wil je hier meer over weten of wil je weten hoe je dit kunt oplossen? Bel of mail me, er zijn genoeg oplossingen als je er maar even aandacht aan besteedt.