Bewegen werkt!

Nee schrik niet, dit gaat niet over de noodzaak om te sporten. Iedereen is zich er wel van bewust dat sporten goed voor je is. En waarom? Het is goed voor je lijf en je hoofd, het is zorgen voor jezelf, het doen van een stukje onderhoud. Het houdt je ledematen soepel en maakt het hoofd leeg.

En zo is bewegen in je loopbaan ook gezond, ook dit is een stukje zorgen voor jezelf, een stuk onderhoud van je arbeidsplezier en ontwikkeling. En dat is zeker zo belangrijk!

Als je heel lang dezelfde functie op dezelfde plek uitvoert dan bestaat het gevaar dat je vastroest. Je doet je werk op de automatische piloot, je draait hetzelfde programma af en het geeft je weinig uitdaging. Het arbeidsplezier neemt af en ziekteverzuim neemt toe. Natuurlijk kun je je ontwikkelen in je huidige functie door iets nieuws te leren waardoor je weer opgefrist verder kunt. Vaak is dit genoeg om weer geïnspireerd en gemotiveerd verder te gaan. Maar soms is een interne ontwikkeling niet mogelijk of simpelweg niet passend bij jou.  

Dan is het wellicht tijd om eens verder te gaan kijken naar je mogelijkheden. Dit is heel spannend. Je weet wat je hebt en je weet niet wat je kunt krijgen. Wat gaat het je kosten? Wat gaat het je opleveren? wat voor impact heeft het op je huidige leven? Hoe zal je omgeving reageren? Hoe kan ik het risico in de hand houden?

Belangrijke vraagstukken bij een belangrijke stap. Een beetje hulp in een dusdanig keuzetraject is dan welkom. Iemand die je helpt om de mogelijkheden op een rijtje te zetten en inzichten te verkrijgen in kansen en risico’s.  

En misschien blijkt wel dat je huidige plek eigenlijk niet verkeerd is en dat daar niks mis mee is. Maar dan heb je in ieder geval een bewuste keuze gemaakt. En daarmee kun je weer jaren verder! 

Voor meer informatie mail naar godelief@egolutie.nl