Ik vertrek…

Arbeidsmarkt platform primair onderwijs heeft een verkenning gedaan naar de vertrekredenen van leerkrachten. In deze tijd van grote tekorten aan leerkrachten is het natuurlijk belangrijk om te weten waarom zoveel leerkrachten besluiten iets anders te gaan doen. Als belangrijkste reden wordt in deze verkenning aangegeven dat men vertrekt vanwege de inhoud van het werk. Dat horen we ook in het nieuws, de werkdruk, de ontwikkelingen enzovoort zijn niet voor iedereen hanteerbaar.

Maar wat staat er op de tweede plek?

Te weinig ontwikkelingsmogelijkheden!

Is dit geen teken aan de wand dat er grote behoefte is aan loopbaancoaching om die twijfelende leerkrachten te helpen in het kijken naar hun toekomstmogelijkheden? En wie weet… er zullen allicht leerkrachten besluiten om een ander werkvlak te kiezen. Dat is dan maar zo, dan is het mooi dat die keuze kan worden gemaakt.

En hoeveel leerkrachten zullen er niet blijven, hun passie voor het onderwijs hervinden en de toekomst enthousiast, in balans en met energie als leerkracht vervullen!

Wil je hier eens over sparren, kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw medewerkers of voor jouzelf? neem dan contact op en we maken een vrijblijvende (telefonische) afspraak.

Voor het hele artikel klik hier

Bron: www.arbeidsmarktplatformpo.nl