(On)voldaan gevoel?

Inmiddels lijkt het wel de nieuwe norm; werken vanuit huis, overleg gebeurt digitaal en we zijn allemaal thuis geraakt in het gebruik van zoom en teams en andere digitale methoden. Fysiek zorgen we ervoor dat we in vorm blijven, we volgen een online klas van de sportschool of gaan toch maar beginnen met hardlopen of fietsen. De keukentafel wordt in schema’s gebruikt voor het volgen van online lessen door de kinderen afgewisseld met je eigen werk. Het lijkt allemaal op rolletjes te lopen..

Toch krijg ik regelmatig signalen van onrust. Mensen hebben weinig voldoening na een ‘dag’ werken en dat geeft ze een onrustig gevoel. Hoe kan dat? Je hebt toch gedaan wat die dag moest en kon doen? Het blijkt dat er onbewust een schuldgevoel de kop op steekt. Wat nou als je je je werk niet in 8 uur maar in 6 uur klaar hebt? Wat nou als je voor die dag niet verder kan met de huidige middelen en informatie? Dan heb je ineens tijd over, en dat zijn we niet meer gewend. Veel van ons hebben een groot plichtsbesef waarbij je de dag moét vullen met werken. En als dat dus niet kan om wat voor reden dan ook, geeft dat een onrustig en onvoldaan gevoel. Vreemd? Nee. Nieuw? Wellicht. Een kans? Jazeker!

Wil je hier meer informatie over of wil je eens vrijblijvend sparren hoe je hiermee kunt omgaan, neem dan eens contact op. Dat zal je zeker weer een voldaan gevoel geven.