Door de bomen het bos niet meer zien

Er liggen veel werkzaamheden op het bordje van de P&O-er, schoolleider en medewerkers op school. Het is dan ook niet raar dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er liggen zoveel taken te doen en het is soms lastig om overzicht te houden en te prioriteren. Alles is even belangrijk, moest eigenlijk gisteren klaar zijn en niemand anders kan deze taak even overnemen. Bekende valkuilen waarvan uiteindelijk jijzelf de dupe wordt.

Time management, planning, structurering is essentieel om optimaal te kunnen werken en te voorkomen dat je jezelf voorbij rent. Externe hulp kan veel ellende voorkomen zoals afraffelen van werk, spanningen, conflicten en ziekteverzuim. Dit komt je werk ten goede, je collega’s en het belangrijkste: jezelf.

Helaas wordt het vaak als zwaktebod gezien als je je werk en eventueel de combinatie met privé even niet meer trekt en om hulp vraagt. Het vereist inderdaad wel wat lef om hulp te vragen. Je moet tenslotte kritisch naar jezelf durven kijken, soms de confrontatie durven aangaan en actie willen ondernemen.

Niet iedereen kan dat. Maar iedereen kan het leren. Durf jij en wil jij?

Neem dan eens contact op godelief@egolutie.nl of 0655 924746.