Hoe doorbreek je weerstand in een gesprek?

Iedereen herkent wel eens weerstand in een gesprek maar wat kun je daar nou mee? Uiteindelijk heb je wel een boodschap die je wilt overbrengen en heb je helemaal geen zin en tijd om aandacht aan te besteden aan weerstand. Wat kun je doen?

Allereerst wees er bewust van dat de meeste weerstand al ontstaat voorafgaande het gesprek. Misschien is je gesprekspartner bang voor wat hij te horen krijgt, heeft hij slechte ervaringen in het verleden of is bang voor het onbekende. Maar ook tijdens het gesprek kan weerstand ontstaan. Belangrijk is dan om te kijken of het gaat om de inhoud van het gesprek, want dan spreken we niet van weerstand maar van bezwaren. En daar ga je anders mee om dan met weerstand.

Als het echte weerstand is die tijdens een gesprek ontstaat dan is het herkennen daarvan de eerste belangrijke stap om er mee om te gaan. Al met al dus een lastig onderwerp, maar wel een waar je genoeg tips&tricks voor kunt leren en toepassen. Wil je meer weten of een module “omgaan met weerstand” volgen? mail dan met godelief@egolutie.nl.