Plan van (w)aanpak?

Pasen, Pinksteren, meivakantie, de zomervakantie is wellicht al geboekt…we zitten weer midden in het rommelige voorjaar. Maar toch staan er nog veel dingen in de agenda die voor de zomervakantie moeten worden afgerond. Haalbaar of waanzin?

Zeker in de kerstperiode maakt iedereen goede voornemens en begint enthousiast de agenda te vullen. Een cursus doen, afspraken te maken, projecten aan meewerken, noem maar op, alles is leuk en kiezen is moeilijk. Dus willen we alles!

Maar vaak wordt niet goed gekeken of het allemaal wel reëel haalbaar is. De ambities en wensen zijn vaak groter dan de beschikbare tijd en middelen. Maar moet je dan alles maar laten liggen? Nee, zeker niet!

De sleutel tot het bereiken van je doel en behalen van resultaten ligt bij jezelf en een heel simpel woordje: “NEE”.  Als je heel duidelijk voor jezelf op een rij zet wat je écht wilt bereiken de komende tijd en je geeft er de juiste prioriteit aan dan haal je dat ook. Het is slechts een kwestie van een keuze maken en NEE zeggen tegen andere dingen die voorbij komen.

Wil je de komende twee weken een boek uitlezen? Dan moet je nee zeggen als je mee naar de film wordt gevraagd. En zo is het ook in je werkomgeving: prioriteiten stellen is essentieel, je er aan houden is de uitdaging, het behalen van resultaat is je beloning!

Hulp nodig bij prioriteren, plannen en structureren? bel of mail me voor een  oriënterend gesprek.