Is wat je zegt ook wat je bedoelt?

Communicatie blijft een interessant fenomeen. Er worden veel trainingen gegeven, er zijn boeken over geschreven en er wordt steeds meer over gepraat. Soms een beetje teveel gepraat. En dat is dan ook weer geen goede communicatie. Hoe zit het dan? Hoe krijg ik mijn boodschap over bij de ander zoals ik hem ook bedoel? En hoe komt het dat ik weerstand ervaar? Hoe voorkom ik dat een conflict ontstaat? Wat wordt eigenlijk bedoeld met transparante communicatie? Hoe voorkom ik dat ik de ander kwets als ik mijn boodschap overbreng? Hoe kan ik met goede communicatie mijn (verkoop)resultaten verbeteren?

Er is veel te ontdekken en te leren over communicatie. Een van de belangrijkste stappen die daarin te maken zijn is het herkennen van het proces, wat gebeurt er nou eigenlijk? Natuurlijk is er een zender, een boodschap en een ontvanger. Maar de zender is niet altijd even duidelijk, de boodschap kan onvolledig zijn, dus hoe moet de ontvanger daaruit filteren wat de bedoeling is? En wat is het verschil tussen het proces en de inhoud van een gesprek?

Door een aantal inzichten en methoden kan ook uw communicatietechniek verbeteren. Wilt u weten hoe? Neem dan eens contact op voor informatie over een training of individuele coaching. Vragen staat vrij.. ook dat is goede communicatie.