Maar dit is heel belangrijk..

Een bekend beeld op stations, in de wachtkamer, op straat. Mensen zijn druk met hun telefoon, hun agenda, hun eigen leven. Blijkbaar krijgt iedereen constant hele belangrijke berichten binnen want persoonlijke aandacht voor elkaar is er niet of nauwelijks. Is dit ook zo in jouw team? Is iedereen alleen maar druk bezig is met eigen werk, eigen prioriteiten en eigen doelen? Hoe kun je dan samen iets bereiken als er niet eens direct contact is?
Communicatie is het belangrijkste van een goede samenwerking. Maar goede communicatie is niet altijd even makkelijk. Een appje sturen bijvoorbeeld is vaak snel en praktisch. Maar komt de boodschap dan goed over? Verwacht je een antwoord? Wil je nog iets toelichten? Wat maakt je automatische spellingscheck van je telefoon van het woord? En zeker niet onbelangrijk: waar is de non-verbale ondersteuning van je boodschap?
Vanaf november bied ik (in-company) een communicatietraining aan met praktische tips, oefeningen en diverse gesprekstechnieken. We gaan aan de slag met non-verbale communicatie, het omgaan met weerstand, lastige gesprekken en nee-zeggen. Interesse? Mail naar godelief@egolutie.nl