Wie doet wat met werkdruk?

Vaak spreek ik mensen die veel last hebben van een te hoge werkdruk. Gelukkig tref ik ook mensen waar dat niet het geval is. Waar komt dat verschil dan vandaan? Waarom ervaart de een veel werkdruk, terwijl een ander op dezelfde plek geen werkdruk ervaart?

Om dat boven tafel te krijgen zal je eerst voor je zelf moeten erkennen dat je werkdruk ervaart en dat je daar hulp bij nodig hebt om die druk te verminderen. Als je in de spiraal van drukte, stress, spanning, volle agenda zit, is het heel moeilijk om daar zelf uit te komen. Er moet dus iets gebeuren.

Misschien is het aan je leidinggevende om jou daar mee te helpen en je ondersteuning aan te bieden. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de bel trekken en hulp zoeken. Uiteindelijk maakt het niets uit. Als er maar actie wordt ondernomen, dat is de enige manier om uit deze negatieve spiraal te komen en weer balans en plezier te vinden in je werk.

Ik kan jou en/of je medewerkers daarbij helpen. Daarmee bereik je een vermindering van werkdruk en stress en een toename van arbeidsplezier en alle goeds dat daar vanzelf bij komt kijken. En met de zomer in aantocht is dat toch een zonnig vooruitzicht. Meer informatie? mail naar godelief@egolutie.nl